Dopen bij Kinesia

Je doopjaar is een jaar vol amusement, een jaar waarin je een hoop nieuwe mensen leert kennen. Je maakt vrienden voor het leven! Zij die twijfelen en niet meedoen, hebben achteraf altijd spijt als de verhalen van de anderen horen. Je laten dopen bij Kinesia staat garant voor een jaar vol plezier. Interesse? Lees dan volgend stukje met wat meer info:

Voor de doop is er eerst de verkoop. Wanneer een doopmeester(es) jou koopt, zal hij/zij je een hele week lang het studentenleven leren kennen. Je feest niet alleen, je leert ook de volledige cultuur kennen zoals cantusliedjes, waar de beste feesjes zijn, wie wie is in het studentenleven en noem maar op.

Op het eind van de verkoopperiode is er de doop. Veel mensen worden hiervoor afgeschrikt door wilde verhalen die de ronde gaan. Net zoals vele studentenclubs in Antwerpen doet ook Kinesia alles volgens het doopcharter. Hierdoor verloopt alles volgens de regels van de stad Antwerpen en hebben we een plezante, veilige, maar toch wel stevige doop. Dankzij de doop leer je enorm veel nieuwe mensen kennen en krijg je een zeer goede band met al je medeschachten. Het is het uitgelezen moment om nieuwe vrienden te maken!

In het tweede semester worden alle gedoopten ontgroend. Hiermee wordt je schachtenjaar afgerond en krijg je de rang van commilito. Als commilito kan je je opgeven om het komende jaar in het praesidium te gaan. Je kan het volgende academiejaar de nieuwe schachten mee dopen en bij je eigen club of andere clubs gaan andere schachten kopen.

Heb je geen tijd om te gaan feesten of uit te gaan? Geen probleem, bij Kinesia moet dit ook helemaal niet. School gaat bij ons voor op alles! Voel je ook niet verplicht om je je eerste jaar al te laten dopen, er zijn vele studenten die zich ook in hun tweede, derde of zelfs masterjaren nog laten dopen. Al raden we je wel aan het gewoon in je eerste jaar te doen om het maximale uit je studentenleven te halen. Wij kennen niemand die er spijt van heeft 

Nog vragen? Stuur een mailtje naar doop@studentenclubkinesia.be en we proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden!